Industrija papira i celuloze – SAFEMATIC

24.01.2019.by ivan
safe-3-1.png

U nameri da postane svetski lider po pitanju zaptivanja i u ovoj industriji JOHN CRANE je preuzeo već odavno priznatog lidera u ovom segmentu – finsku kompaniju SAFEMATIC.

I ovde se savetuju CARTRIDGE zaptivači i to u zavisnosti od gustine (koncentracije) celuloze preporučuju se tipovi kako sledi:

• < 2%- SAFEMATIC SB1, jednostruki zaptivač kod koga se opruge nalaze van radnog fluida, u stacionarnom delu, pa ne može doći do njihovog blokiranja, kao ni vibriranja usled oscilovanja vratila. Balansirani dizajn zaptivnih lica utiče na izvanrednu izdržljivost pri nagloj promeni pritiska;

• 3-4%- SAFEMATIC SBW, jednostruki zaptivač sa vodenim ispiranjem (Water Quench). Ima sve karakteristike kao i SB1, ali moze izdržati veće temperature i materije veće gustine;

• > 4%- SAFEMATIC SB2, dupli zaptivač za teške uslove rada gde je medij abrazivan i veoma toksičan. I ovde su opruge u stacionarnom delu i zaptivni fluid, koji je unutar zaptivača, struji oko opruga, sprečavajući njihovo rđanje i blokiranje. Koristi se za visoke temperature, i zahvaljujući specifičnoj termičkoj obradi, ne dolazi do krivljenja (zaobljenja) zaptivnih lica. Dozvoljeno aksijalno pomeranje vratila je 2mm.

 

Safematic zaptivač

ivan